Друштво књижевника Војводине
 
 


Књижевне приредбе у градовима Војводине и читање из нових рукописа Print E-mail
Друштво књижевника Војводине од 07. маја 2008. године организује књижевне наступе својих чланова, са различитим концептима, укључујући писце за децу, прозне и песничке ауторе са тенденцијом да се у највећем делу публици представе нови рукописи. Намера ДКВ је да се што већи број аутора представи читалачкој публици у Војводини и Србији и то не само у већим културним центрима, него и у срединама које немају наглашено организован културни живот. Да би се овај пројекат реализовао, нужна су финансијска средства, и његова судбина ће зависити у великој мери од поменутих околности. До сада су читања обављена у Новом Саду, Сремским Карловцима, Пећинцима, Кикинди, Панчеву, Беочину. Намера УО ДКВ је да се пројекат настави и да се у наредном периоду читања организују у Сомбору, Зрењанину, Руми и још неким местима у Војводини.

*

У среду, 7. маја са почетком у 19 часова, у Сремским Карловцима, поводом годишњице Мајске скупштине одржане 1848. године, у свечаној сали гимназије поезију су читали истакнути писци Друштва књижевника Војводине: Перо Зубац, Јован Дунђин, Саша Радојчић, Милан Ненадић, Весна Кораћ, Недељко Терзић, Милутин Ж. Павлов, Иван Негришорац, Никола Страјнић и Јован Зивлак.

Саорганизатор ове приредбе је била Скупштина општине Сремски Карловци.

*

У понедељак, 11. маја са почетком у 12 часова, у ОШ "Доситеј Обрадовић" у Новом Саду, поезију за децу су читали: Пера Зубац, Меланија Римар, Марина Жинић Илић и Рале Нишавић.

*

У уторак, 12. маја са почетком у 12 часова, у ОШ "Душан Радовић" у Новом Саду, поезију и текстове за децу су читали Анђелко Ердељанин, Славољуб Белимарковић, Сима Газибарић и Рале Нишавић.

*

У среду 14. маја са почетком у 12 часова, у сали Културног центра у Пећинцима, за ученике ОШ "Слободан Бајић Паја", поезију и текстове за децу су читали: Недељко Терзић, Слађана Миленковић, Видак Петровић, Радован Дрљача и Тодор Бјелкић.

*

У петак 23. маја са почетком у 19 часова, у сали народног Музеја у Кикинди читали су текстове из нових рукописа: Милица Мићић Димовска, Ђорђе Писарев, Фрања Петриновић, Петар Чонградин, Милош Латиновић и Јован Зивлак.

*

У петак 30. маја са почетком у 19.30 часова, у Народној Библиотеци у Панчеву текстове из нових рукописа читали су прозни писци: Милица Мићић Димовска, Весна Кораћ, Фрања Петриновић, Ђорђе Писарев и Немања Ротар.

Суорганизатор овог читања је била Народна библиотека из Панчева.

*

У среду 04. јуна са почетком у 20.00 часова, у Свечаној сали Скупштине општине Беочин поезију из нових рукописа су читали Недељко Терзић, Милан Ненадић, Момчило Бакрач, Радован Дрљача и Јован Зивлак.

 
DKV logo
Medjunarodni novosadski knjizevni festival
 
List Zlatna greda
 
Најчитаније

CMS Web Design and Production::
Luka Salapura
Web Site Content Administration: DKV

Насловна   |   Фестивал   |   Златна греда   |   ДКВ   |   Фото галерија   |   Контакт   |   Login

Ауторска права © 2008 - 2014. Друштво књижевника Војводине. Сва права задржана.
Браће Рибникар 5, 21000 Нови Сад, Србија
Телефон / Факс: 021 654 2432